Lamellás árnyékolók

ELŐNYÖK:

 • Jól szabályozható fényminőség.
 • Időjárásnak ellenálló masszív szerkezet.

 

 

 

 • Motorizálható.
 • Hatalmas területet képes lefedni.
 • Ferde síkú felületre is alkalmazható.

 

A fix lamellás árnyékolókból rengeteg típus található. Ezek kiválasztása épületektől eltérő lehet, attól függően, hogy milyen célt szolgáljon. Fő cél természetesen az árnyékolás de épület tervezésnél a dizájn kialakításában is nagy szerepet játszik. Tulajdonképpen mindenféle formavilág szerepelhet egy adott épületen, melynek csak a képzelet szabhat határt. Kör alakú, ellipszis alakú, szimmetrikus és aszimmetrikus is. Legelterjedtebbek a függőlegesen vagy vízszintesen elhelyezett, párhuzamosan futó fix lamellás árnyékolók. Amennyiben még nincs tervrajzon ilyen ilyen típusú fix vagy forgatható lamellás árnyékolója, keressen fel minket és elképzelése alapján a legmegfelelőbb, legesztétikusabb terméket fogjuk ajánlani.

Fix lamellás árnyékoló

Az általunk forgalmazott fix és mozgatható lamellás árnyékolók:

Icarus

Az alábbi beépítési típusok lehetségesek:

 • ICARUS® Quickfix®:
  A Quickfix® egy a hagyományos megoldásokhoz képest könnyű és gyors szerelést biztosító klipsz, amely a lamellát rögzíti a tartó elemekhez. Alacsony hőtágulási együtt hatóinak valamint speciális kialakításának köszönhetően komoly hőtágulást bír ki több cm-ig anélkül, hogy nyomatékot fejtene ki a kapcsolódó elemekre. A lamellák a tartó szerkezetre merőlegesen vagy szög alatt kerülnek elhelyezésre. A rendszer az épülethez a konzolokra előszerelt tartókkal kapcsolódik. Ez az egyik legesztétikusabb és leggyorsabban kivitelezhető rögzítési metódusa a rendszernek. 
 • ICARUS® kazettás elrendezés:
  Az Icarus® lamellák zártszelvények közé közvetlenül kerülnek rögzítésre vízszintes, függőleges vagy dőlt árnyékoláshoz. Ez a kivitelezési mód szerényebb árfekvésű társainál, de pontosabb és körül tekintőbb kivitelezést igényel.

   

 • ICARUS® konzolos rögzítés:
  Az Icarus® lamellák konzolként működő lamella végzáró elemekkel kerülnek rögzítésre.
Fix lamella 1
 • ICARUS® forgatható lamellás rendszer:
  Icarus® rendszer esetén lehetőség van a lamellákat a tartószerkezethez forgató mű segítségével rögzíteni. Ez esetben a lamellák végére egy speciális ”füllel” rendelkező végzáró elem kerül felhelyezésre, mely ”füleket” egy mozgató rúd összekötésével tehetők hossztengelyük mentén forgathatóvá a lamellák. A forgatáshoz szükséges erőt biztosíthatjuk kézi illetve toló motoros mozgatással. 
  A rendszer előnye a fix lamellás rendszerrel szemben, hogy amíg a fix lamellás egy előre meghatározott optimális szögben kerül elhelyezésre, addig a forgatható lamellás rendszer esetén lehetőség van a napszaknak és Napfény erejének megfelelően szabályoznunk az épületbe bejutó fény erejét, illetve igény esetén az épületbe való beláthatóság is a minimálisra csökkenthető. 
 • ICARUS® Patio
  A rendszer alumínium tolható vagy becsukható panelekből áll. A panelek méretre készülnek teljes vasalattal és Icarus® lamellákból állnak. A rendszer kézi, motoros vagy automatizált működtetésű lehet.

 

forgatható lamellás 1

Sunclips, Icarus loggia

A csúsztatható panelekkel tudjuk befolyásolni a fény bejutását, sőt a keskeny, csúszó alumínium panelekbe, forgatható alumínium lapátok vagy fa lapátok tehetőek melyeknek a dőlésszögét is külön állíthatjuk. A panelekbe különböző típusú és színű napháló is tehető, így még egyedibbé és színesebbé varázsolhatjuk otthonunkat.

Még több kép a galériában vagy a Pinteresten.

Pin It on Pinterest

Share This