Napvitorla

A napvitorlák hosszú utat tettek meg napjainkig. Az egyik legősibb árnyékoló típus, a legnagyobbak közé nőtte ki magát. Legnagyobb változás a textil minőségen ment át, míg kezdetben csak egy állatbőrt vagy pokrócot feszítettek ki a tűző napsugarak védelmére, mostanra külön iparág foglalkozik, a legjobb, legpraktikusabb textilek előállításával. A hagyományos feszítésű napvitorla szélei ívesek lettek, külön erősített zsinórzattal ellátva. Anyaga lyukacsos szerkezetű, így a szél viszonylag simán áthatol rajta, mégis úgy árnyékol mintha egy öreg diófa alatt ücsörögnénk. Mostanra már nemcsak az egyszerű feszített változat létezik. Kapható feltekerhető, két oldalra kinyíló, függőlegesen letekerhető és persze mindezek kezelése történhet hajtókarral vagy motoros változatban is.

Bézs napvitorla, családi ház kertje fölött

Napvitorlát háromféle típusból választhat, hogy valóban egyedi és a feladatnak legjobban megfelelő árnyékoló alatt hűsölhessen. Fix, állítható és kitekerhető változatban készítjük a napvitorlákat, így olyan típust választhat, ami a legnagyobb örömöt okozza. 

Kívülről nézve a napvitorla egy egyszerű szerkezet. Sokan gondolták azt, hogy “ezt én is meg tudom csinálni” és amikor elkezdődik a munka, jönnek a problémák.

  • Nem elég feszes a textil,
  • Gyűrődik az anyag,
  • Gyengék a cölöpök,
  • Nincs megfelelő rögzítési pont,
  • Rozsdásodnak a tartozékok,
  • Nem árnyékol mert nem megfelelő a dőlésszög,                  és még ezernyi más probléma……….

 

Napvitorla medence fölé, saválló oszlopokkal

Szakembereink bemérik és úgy állítjál be a napvitorlát ahogy ön azt elképzelte (a realitás határain belül).

A napvitorlát rögzíthetjük falra, fához, oszlopokhoz is. Két fajta oszloppal dolgozunk, fa oszlop (lekezelve korhadás ellen) vagy saválló acél illetve horganyzott, szinterezett vas oszlopokkal. Minden alkatrész saválló anyagból készült.

Vitorláink anyaga osztrák minőségi textilből készül.

Még több kép a galériában vagy a Pinteresten.

Pin It on Pinterest

Share This